Δράση Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Σχολ. Έτος 2018-2019

Απολογισμός Δράσης «Εκπαιδευτική Ρομποτική Σχολικό Έτος 2018 – 2019»
30/06/2019

Έχοντας ολοκληρωθεί πλέον η δράση «Εκπαιδευτική Ρομποτική», λίγο νωρίτερα από ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί εξαιτίας των εκλογών, παρακάτω θα προσπαθήσω να κάνω μια σύντομη ανασκόπηση και έναν επίσης σύντομο απολογισμό της δράσης.

Στα πλαίσια της δράσης αυτής το σχολείο μας παραχώρησε το χώρο των υπολογιστών και πρόσβαση στο σχολείο, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ανέλαβε την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών, την είσπραξη της συνδρομής που καταβάλατε, την αγορά των προϊόντων και την καταγεγραμμένη δωρεά τους στο σχολείο μας και τέλος εγώ ανέλαβα την οργάνωση και πραγματοποίηση των εκπαιδευτικών μαθημάτων, χωρίς οποιαδήποτε αμοιβή. Σκοπός όλων μας ήταν η αναβάθμιση του χώρου των υπολογιστών, η αγορά εκπαιδευτικών πακέτων ρομποτικής ώστε το σχολείο μας να μπορέσει να συμμετάσχει στους πανελλαδικούς διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής, να εντάξει το μάθημα της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην πρωινή ζώνη, σε πρώτη φάση, μέσα από το μάθημα των Τ.Π.Ε. και ταυτόχρονα να γίνει, από όσο γνωρίζω, το πρώτο σχολείο στην Ελλάδα (δημόσιο και ιδιωτικό) που διοργάνωσε ενδοσχολικό πρωτάθλημα robοποδοσφαίρου.

Κάνοντας μια ανασκόπηση της δράσης, το Νοέμβριο που ξεκινήσαμε τα μαθήματα το 3ο Δ.Σ. είχε στη διάθεσή του ένα εκπαιδευτικό πακέτο Lego WeDo 2.0, δυο πακέτα είχα εγώ και 2 εκπαιδευτικά πακέτα μας δάνεισε το 7ο Δ.Σ. Αγίων Αναργύρων.

Από τις 5 Νοεμβρίου που ξεκινήσαμε, σε 22 μέρες πραγματοποιήθηκαν 57 διδακτικές ώρες. Για κάθε διδακτική μέρα είχαμε μέσο όρο φοιτούντων 13 μαθητές και σε επίπεδο διδακτικής ώρας ήταν 5 μαθητές.

Με τη συνδρομή σας, ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αγόρασε και προσέφερε με δωρεά στο σχολείο εξοπλισμό αξίας 1.243,31€ και υπήρξε υπόλοιπο 110,62€ για ανάλωση στο Σχολικό Έτος 2019-2020. Συγκεκριμένα η δωρεά αφορά:

  • 2 εκπαιδευτικά πακέτα Lego WeDo 2.0 και επίσης αναβάθμισε το αρχικό πακέτο του σχολείου μας, με συνολικό κόστος 523,52€.
  • Έναν υπολογιστή για το χώρο των υπολογιστών, αξίας 644,90€
  • Μια IP Camera και Κάρτα Μνήμης, αξίας 74,89

Αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που κάνουμε καθώς τόσο πρόπερσι όσο και πέρυσι συμμετείχαμε στον Πανελλαδικό διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής που διοργανώνει ο WRO, ο δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, μέσω της Σχολικής Επιτροπής και με παρέμβαση της Δ/ντριας και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, συνέδραμε οικονομικά και το σχολείο αγόρασε δυο εκπαιδευτικά πακέτα Lego WeDo 2.0 και τα απαραίτητα υλικά για τη δημιουργία του γηπέδου του Robοποδοσφαίρου.

Η αναβάθμιση του εξοπλισμού του σχολείου, μέσα από την προσπάθεια όλων μας, θα έχει ως αποτέλεσμα για τα επόμενα χρόνια τόσο την αναβάθμιση του μαθήματος Τ.Π.Ε αλλά και την ενεργότερη συμμετοχή του σχολείου μας στην εκπαιδευτική ρομποτική.